Veiligheidsagenten "onveilig" op Schiphol

Op de Amsterdamse luchthaven Schiphol zijn drie veiligheidsagenten aangehouden die maandenlang reizigers hebben bestolen. De aanhoudingen komen er na maanden van onderzoek, onder meer met verdekt opgestelde camera's.

De verdachten stalen tijdens hun werk onder meer elektronica en geld. Ze haalden onder meer smartphones, iPads en andere dure spullen van de lopende band tijdens de veiligheidscontrole op de luchthaven.

De politie startte het onderzoek op in februari, nadat enkele reizigers een klacht hadden ingediend. Twee medewerkers werden op de luchthaven aangehouden, de derde verdachte is gearresteerd bij hem thuis.

"Na uitgebreid onderzoek, onder meer met verdekt opgestelde camera's, hebben we deze drie medewerkers kunnen oppakken", zegt een woordvoerder van de Nederlandse politie.

Meest gelezen