1 dode en 3 zwaargewonden bij ongeval in Herselt

Bij een zwaar verkeersongeval in Herselt zijn gisteravond één dode en drie zwaargewonden gevallen. De bestuurder van een terreinwagen verloor de controle over het stuur en botste tegen een betonnen elektriciteitspaal. Het voertuig belandde op zijn dak. De elektriciteitspaal knakte af en lag in de voortuin van een woning.

Hulpverleners van de ziekenwagen haalden twee slachtoffers uit het voertuig. De brandweer van Westerlo en Aarschot moesten de andere twee slachtoffers bevrijden die nog gekneld zaten. Eén van hen overleed ter plaatse.

De drie zwaargewonden werden overgebracht naar de ziekenhuizen van Geel en Leuven. Eén zwaargewond slachtoffer werd ter plaatse gereanimeerd en is in kritieke toestand. Onder de zwaargewonden is ook een zwangere vrouw. De andere slachtoffers en het overleden slachtoffer waren mannen. De slachtoffers zijn allemaal dertigers met de Britse nationaliteit die in de buurt woonden.

Bij het ongeval waren geen andere voertuigen betrokken. De politie onderzoekt nog de oorzaak van het ongeval. De rijweg was gedurende enkele uren volledig versperd. Omdat de terreinwagen tegen een elektriciteitspaal was gebotst, zaten enkele huizen zonder stroom.