9 doden bij busongeluk in Spanje

In Spanje zijn bij een ongeval met een plaatselijke lijnbus minstens 9 passagiers om het leven gekomen. 5 anderen raakten zwaargewond. Om een nog onbekende oorzaak raakte de bus van de weg. Volgens sommige overlevenden reed de chauffeur te snel.
Tornadizos de Ávila.

Het ongeval vond vanmorgen plaats ter hoogte van het plaatsje Tornadizos de Ávila nabij de stad Ávila, ten noordwesten van Madrid.

Om een nog onbekende oorzaak miste de lijnbus een bocht en raakte van de weg. De bus had zo'n 25 passagiers aan boord. Minstens 9 onder hen kwamen om het leven. 5 anderen raakten zwaargewond. Nog eens tien liepen lichte verwondingen op.

Een officiële bron houdt vol dat de plaats van het ongeval niet bekend staat als een "zwart punt". Enkele overlevende passagiers menen dat de chauffeur te snel reed.