"Despicable me 2" doet Johnny Depp in het zand bijten

De animatiefilm "Despicable me 2" (Verschrikkelijke ikke 2) heeft het meeste Amerikanen naar de bioscoop gelokt de afgelopen dagen. De periode rond de Amerikaanse nationale feestdag is altijd een belangrijke periode voor de Amerikaanse bioscopen.

Sinds woensdag 4 juli bracht "Despicable me 2" 110,8 miljoen euro op. De film "The lone ranger" met Johnny Depp moest in het zand bijten. Die bracht slechts 38 miljoen euro op. Naar verluidt zou de western 175 miljoen euro gekost hebben om te maken. De film is gemaakt door het team achter "Pirates of the Caribbean".

De film slaagt er voorlopig niet in om een jong publiek aan te spreken. "The lone ranger" is gebaseerd op het gelijknamige radioprogramma uit 1933 en de tv-serie uit 1949. "Zelfs als je alle ingrediënten hebt om een breed publiek aan te spreken, kan het soms toch nog anders uitdraaien", zegt Dave Hollis van filmverdeler Walt Disney.

De gele mannetjes van "Despicable me 2" weten wel de harten te veroveren van jong en oud. Universal kondigt aan dat er zeker nog een vervolg komt.