Betonwagen stuurt avondspits NMBS in de war

Het treinverkeer op de rechtstreekse spoorlijn tussen Brussel en Gent was vanavond gedurende uren onderbroken. In Anderlecht dreigde een gekantelde betonwagen vanop een brug op de sporen te vallen. Treinen werden omgeleid via de zogenoemde oude lijn Brussel-Gent, via Jette. Het treinverkeer is vanavond rond 21 uur hervat.

Treinen van en naar Gent liepen vertragingen tot een half uur op. Een achttal piekuurtreinen is geschrapt.

De depannagedienst kwam ter plaatse om de betonwagen recht te trekken.

De vrachtwagen, die beton kwam storten voor werken die er aan de gang zijn, stond op een brug boven de sporen en was met een van zijn stabilisatorpoten door de brug gezakt. Daardoor was het hele gevaarte instabiel geworden en dreigde het te kantelen en op de sporen terecht te komen.