Drie tieners gaan joyriden op gigantische kip

In de Verenigde Staten zijn drie tieners gearresteerd nadat ze een gigantische aluminium kip hadden gestolen. De 275 kilogram zware kip stond langs een drukke straat in Florida om de aandacht van potentiële klanten te trekken. Een unieke kans, moeten Darrin, Tyler en James gedacht hebben.

De eigenaar van de winkel kon de laatste momenten van de diefstal nog met eigen ogen vaststellen. Hij zag hoe de gigantische kip op een pick-uptruck werd geladen, waarna het voertuig wegreed. Tijdens het ritje bleef een van de jongens doodleuk op de rug van de kip zitten.

Erg lang kon het drietal niet van hun vrijheid genieten. Via beveiligingscamera's in de buurt van de winkel was het voor de politie een koud kunstje om hen te arresteren. Ze worden niet alleen aangeklaagd voor diefstal, maar ook voor vandalisme. De waardevolle kip - de eigenaar heeft er 1.800 euro voor betaald - raakte immers zwaar beschadigd. Onder meer een gebroken vleugel en een gebroken poot zijn enkele blijvende herinneringen aan de diefstal.

Ondertussen zijn twee van de drie tieners (kleine foto) op borgtocht vrijgelaten. Darrin zal nog een tijdje in de plaatselijke gevangenis verblijven, omdat hij de kip had gestolen terwijl hij net op borgtocht was vrijgelaten voor een ander misdrijf.

lees ook