Kleindochter Britse koningin zwanger van eerste kind

De Britse koninklijke familie krijgt opnieuw uitbreiding. Zara Phillips, de 32-jarige dochter van prinses Anne en haar ex-man Mark Phillips, is samen met haar man Mike Tindall in blijde verwachting van hun eerste kind. Phillips en Tindall zijn vooral bekend door hun sportieve prestaties. Zij is een verdienstelijk ruiter, hij de voormalige kapitein van het Engelse rugbyteam.
Tindall en Phillips, bij het verlaten van Canongate Church, Edinburgh op 30 juli 2011.

Phillips heeft net als haar ouders en grootmoeder een passie voor paarden. Ze maakte deel uit van het Britse eventingteam, een discipline die dressuur, jumping en cross country combineert. Ze behaalde vorig jaar een zilveren medaille op de Olympische Spelen van Londen.

Het echtpaar leerde elkaar in 2003 in Australië kennen. Ze huwden twee jaar geleden in de Schotse hoofdstad Edinburgh. Amper zes weken na het huwelijk kwam Tindall tijdens de Wereldbeker rugby in Nieuw-Zeeland in opspraak. Op beelden van bewakingscamera's was te zien hoe hij in een bar een andere vrouw omhelsde en kuste. Een jeugdvriendin, zo verklaarde hij achteraf.

De baby die begin volgend jaar verwacht wordt, wordt het derde kleinkind voor prinses Anne. Volgens het persbericht van Buckingham Palace zijn de ouders van Zara en de rest van haar familie in de wolken met het nieuws.

In Groot-Brittannië wordt dezer dagen sowieso al halsreikend uitgekeken naar de geboorte van het eerste kind van de hertogen van Cambridge, William en Catherine. Die baby, derde in lijn voor de troon, kan elk moment geboren worden.