Lauryn Hill gaat voor drie maanden de cel in

Lauryn Hill heeft zich vandaag gemeld bij een gevangenis in de Amerikaanse staat Connecticut, waar ze een celstraf van drie maanden moet uitzitten. De 38-jarige zangeres werd twee maanden geleden veroordeeld wegens belastingontduiking.
AP2013
Archieffoto.

Lauryn Hill, vooral bekend als zangeres van de Fugees, zit in de gevangenis omdat ze tussen 2005 en 2007 geen belastingen betaalde. In die periode verdiende ze ruim 1,4 miljoen euro.

Hill pleitte vorig jaar al schuldig. De Grammy-winnares liet de rechtbank weten dat ze altijd van plan was geweest om de belastingen te betalen, maar dat ze daar niet toe in staat was nadat ze haar zangcarrière had beëindigd.

Twee maanden geleden werd de 38-jarige Lauryn Hill veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van 3 maanden. Na haar vrijlating zal de zangeres ook nog 3 maanden onder huisarrest staan.