Man uit Herk-de-Stad sterft na steek van wesp

Een 66-jarige man uit Donk, een deelgemeente van Herk-de-Stad, is vorige vrijdag overleden na een wespensteek. De man leed al dertig jaar aan een potentieel dodelijke allergie voor bijen en wespen. Dat melden Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen.

Tien tot twintig procent van de bevolking is gevoelig voor wespen- en bijensteken, met stevige zwellingen tot gevolg. Slechts één procent van de bevolking reageert daar zwaar allergisch op: van een ernstige astma-aanval of zwelling van de keel tot een heuse shock én zelfs de dood.

Het slachtoffer volgde al jaren een immunotherapie bij een Leuvense professor.

De man en zijn vrouw wilden vrijdag samen genieten van het zomerweer en maakten een fietstochtje. "Plots werd hij in de nek gestoken door een wesp", vertelt zijn zwaar aangeslagen echtgenote.

De man had vrijdag zelf geen spuit bij zich, maar een tractorbestuurder die passeerde, kon hulp bieden. "Maar in tegenstelling tot vroeger hielp de spuit tegen wespensteken (van een buurtbewoner) niet", getuigt de vrouw in de kranten. Ook reanimatiepogingen van een ziekenwagen en een mugteam lukten niet.