Metershoge Mr. Darcy verrijst uit Serpentine

De Britse hoofdstad heeft er een nieuwe attractie bij. In de Serpentine, het meer dat door Hyde Park meandert, is een metershoog beeld verrezen van Mr. Darcy, de held uit Jane Austens roman "Pride and prejudice". Het beeld zal vooral bij vrouwelijke tv-kijkers uit de jaren 90 een belletje doen rinkelen. Want deze Darcy lijkt als twee druppels water op Colin Firth, de acteur die Darcy in de BBC-reeks vertolkte.

De Colin Firth uit glasvezel is met zijn 3,7 meter "bigger than life". Het beeld toont Mr. Darcy die, gekweld door zijn op dat moment nog onbeantwoorde liefde voor Elizabeth Bennet, na een rit te paard op zijn landgoed met nat hemd uit het water komt.

De scène maakte van Firth indertijd een instant sekssymbool. Het beeld maakt deel uit van een reclamecampagne voor Drama, een nieuw tv-kanaal met enkel Britse producties. Na Hyde Park zal het beeld ook nog andere locaties aandoen. Daarna gaat het voor enkele maanden naar Lyme Park, in het noordwesten van Engeland. Lyme Park was de locatie waar de beroemde tv-scène in 1995 werd opgenomen.