"Bekendste roker van Duitsland" hamstert muntsigaretten

De Duitse oud-bondskanselier Helmut Schmidt (94), een rabiaat roker, heeft 200 sloffen muntsigaretten ingeslagen uit vrees voor een verbod van dat type sigaret door de Europese Unie. Dat heeft Peer Steinbrück gezegd, een partijgenoot en ex-minister.
Helmut Schmidt lust wel een muntsigaretje

Helmut Schmidt (SPD) was bondskanselier van West-Duitsland van 1974 tot 1982. Hij wordt gezien als een van de bekendste rokers van Duitsland, omdat hij er niet voor terugdeinst om in tv-studio's of in openbare plaatsen te roken, ondanks een verbod.

Zijn partijgenoot Peer Steinbrück heeft nu gezegd dat Schmidt 200 sloffen muntsigaretten heeft ingeslagen. Hij doet dat omdat hij vreest dat de Europese Unie sigaretten met een speciale smaak zal verbieden. De EU vindt immers dat sigaretten moeten smaken als tabaksproducten. Een voorstel daarvoor werd eind vorig jaar al ingediend.

De 200 sloffen zijn goed voor 38.000 sigaretten. Daarmee komt Schmidt toe tot zijn 100e verjaardag, in een tempo van 1 pakje per dag. Dat heeft de krant Hamburger Morgenport berekend.

lees ook