"Ik wil weer zonder rolstoel naar plaatsen gaan"

De foto waarop de gewonde Jeff Bauman te zien is terwijl hij geholpen wordt door een man met een cowboyhoed staat op het netvlies gebrand. Bijna drie maanden na de aanslagen in Boston ging The New York Times kijken hoe het intussen met de 27-jarige Amerikaan gesteld is.

Ondanks de pogingen van Carlos Arredondo (de man met de cowboyhoed) om de slagader dicht te houden, heeft Bauman zijn beide onderbenen verloren na de aanslagen in Boston. Talloze operaties later is de twintiger volop bezig met zijn revalidatie. Dagelijks neemt hij een zakje pillen en sinds kort leert hij met behulp van protheses opnieuw stappen.

"Ik wil gewoon opnieuw naar plaatsen gaan waar ik niet naartoe kan met mijn rolstoel", zegt Bauman. "Ik wil rechtstaan." Zijn moeder en zijn vriendin wijken geen millimeter van zijn zijde als hij andermaal met zijn fysiotherapeut oefeningen doet om zijn lichaam te versterken.

Naast zijn familie krijgt Bauman ook steun van duizenden andere mensen. Op Facebook telt zijn fanpagina ruim 95.000 leden en een persoonlijke inzamelactie heeft tot dusver ruim 700.000 euro opgeleverd. Geld dat zeker van pas komt, want de protheses kosten bijna 100.000 euro per stuk.

Voor het 27-jarige slachtoffer is stilaan het moment aangebroken om het verleden te laten rusten en om voluit naar de toekomst te kijken.  "Voor dit gebeurde had ik veel om voor te leven en dat blijft nu, ondanks alles, nog steeds het geval", besluit Bauman.