"Mediahuis kan kwaliteit geschreven media ten goede komen"

Het Mediahuis, de joint venture waarin Concentra en Corelio hun kranten willen samenbrengen, kan de kwaliteit van de geschreven media ten goede komen. Dat zei minister Ingrid Lieten (SP.A) in de bevoegde commissie van het Vlaams Parlement.

Vlaams minister van Media Ingrid Lieten ziet de joint venture van Concentra en Corelio eerder als een noodzaak voor het behoud van de diversiteit dan een bedreiging. Dat zei ze vandaag in het Vlaams Parlement.

Wilfried Vandaele (N-VA), Wim Wienen (Vlaams Belang) en Jurgen Verstrepen (Onafhankelijk) ondervroegen de minister over de materie. Lieten ziet echter geen probleem in de krachtenbundeling, integendeel zelfs. "Titels als De Tijd en De Morgen zouden eerder al in de problemen zijn gekomen als ze niet in een groter bedrijf werden opgenomen", aldus de minister.

"Beide groepen hebben nu al verschillende titels die artikels uitwisselen", ging Lieten verder. "Dat hoeft geen probleem voor de diversiteit te betekenen als zo ruimte wordt gecreëerd om journalistiek het verschil te maken."

Corelio (De Standaard, Het Nieuwsblad) en Concentra (Het Belang van Limburg, Gazet van Antwerpen) kondigden eind vorige maand aan dat ze hun krachten zouden bundelen in Het Mediahuis. Die joint venture moet wel nog worden goedgekeurd door de Raad voor de Mededinging.