"Oeps, computers zijn verboden in Florida"

Let op als u naar Florida reist met uw smartphone in de hand. Sinds kort is het daar immers verboden om "eender welk systeem of netwerk van apparaten" te gebruiken. Een en ander vloeit voort uit de beteugeling van internetcafés en casino's in de Amerikaanse staat.

Het verhaal begint met een schandaal rond de luitenant-gouverneur van de Amerikaanse staat Florida, zeg maar de tweede in rang na de gouverneur van een Amerikaanse staat. Luitenant-gouverneur Jennifer Carroll (foto) had gewerkt voor een liefdadigheidsinstelling die een dekmantel bleek voor een goksite.

De luitenant-gouverneur moest ontslag nemen en de staat Florida besloot om goksites te verbieden. De wet die daarvoor werd opgesteld, blijkt echter wat vaag. Zo vaag zelfs dat plots elke computer en smartphone in de staat Florida verboden is.

Het was een eigenares van een internetcafé die de kat de bel aanbond. Zij nam het niet dat de staat 1.000 internetcafés liet sluiten na de goedkeuring van de wet. Volgens haar is de wet te vaag opgesteld en ze klaagt de staat Florida daarvoor aan.

In de wet staat immers dat "eender welk systeem of netwerk van apparaten" verboden is. Dat betekent ongeveer elke computer en smartphone die met het internet kan worden verbonden. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

AP2013

lees ook