Barokcollecties nu ook online te bewonderen

Wie een barokkunstliefhebber is, kan voortaan ook online terecht. Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) en de Vlaamse Kunstcollectie vzw hebben een website gelanceerd waarop de barokcollecties van zeven musea te bewonderen zijn.

Met www.barokinvlaanderen.be, gewijd aan barok in de Zuidelijke Nederlanden, openen Vlaams minister voor Cultuur Joke Schauvliege en de Vlaamse Kunstcollectie vzw een nieuwe thematische website om specifieke Vlaamse kunstenaars of kunstperiodes internationale bekendheid te geven.

De nieuwe website toont de barokcollecties van zeven musea, waaronder KMSKA en MSK, en acht kerken en kathedralen. Later dit jaar zullen nog de collecties van het Rubenshuis en het Museum Plantin-Moretus/Prentenkabinet toegevoegd worden.

"Met deze website over de barokschilderkunst in Vlaanderen ontsluiten we wereldwijd één van onze belangrijkste kunsthistorische collecties", aldus Schauvliege. Eerder werden soortgelijke websites gelanceerd over de Oostendse schilder James Ensor, over George Minne en over de Vlaamse primitieven.