Bellewaerde verwelkomt babybizon

In Bellewaerde Park in Ieper is vanochtend een Europese bizon geboren. Het jong weegt 40 kilogram en maakt het goed. De Europese bizon of wisent is het grootste zoogdier van Europa.

Het gaat om een vrouwelijke bizon. "De geboorte van deze bizon is heel belangrijk voor het park, dat actief deelneemt aan een programma voor het instandhouden van dit ras", klinkt het bij Bellewaerde Park.

De bizon bonasus, of wisent, is het grootste zoogdier van Europa en een van de Europese grote grazers. Een volwassen mannetje weegt tussen 800 en 1.200 kilogram en kan tot 2 meter groot worden op schouderhoogte. Het vrouwtje is een beetje kleiner, haar gewicht varieert van 350 kilogram tot 600 kilogram.

Deze dieren zijn vooral terug te vinden in moeras- en bosachtige gebieden. Een bizon kan tot 3 meter ver springen. Ze leven in kuddes onder de hoede van een oudere bizon. De puntige horens worden vooral gebruikt bij gevechten om de rangorde binnen de groep te bepalen.

In Bellewaerde Park bestaat de kudde uit vier vrouwtjes en een mannetje.