Britse koninklijke baby heeft al een titel

De baby van de Britse royals William en Catherine zal de titel van prins of prinses van Cambridge dragen. Dat heeft Saint James's Palace, het secretariaat van het echtpaar bekendgemaakt. William en Catherine zelf dragen sinds hun huwelijk in april 2011 de titel van hertog en hertogin van Cambridge. De titel van hertog is de hoogst mogelijke titel binnen de Britse adel.

"Als ze een zoon krijgen, zal die "Zijne Koninklijke Hoogheid, prins X van Cambridge" genoemd worden. In het geval van een dochter wordt dat "Hare Koninklijke Hoogheid, prinses X van Cambridge", aldus de woordvoerder.

Ook William droeg tot aan zijn huwelijk de titel Prins William van Wales, en niet William, Prins van Wales. De titel van Prins van Wales is voorbehouden aan de troonopvolger, Prins Charles. Door een wetswijziging van eind vorig jaar zullen alle kinderen van William en Catherine wel de titel van koninklijke hoogheid en prins(es) dragen. Dat privilege kwam tot nu enkel de eerstgeboren zoon toe.

De koninklijke baby zou volgens ingewijden uitgerekend zijn op 13 juli. De aanstaande ouders zeggen geen idee te hebben van het geslacht van hun kind. De Britse en internationale pers zijn er alvast klaar voor. Sinds een paar dagen verdringen ze elkaar voor de deur van het Londense St. Mary's Hospital (kleine foto).