DAF voert productie trucks flink op

De Nederlandse truckfabrikant DAF, die ook een fabriek heeft in Westerlo, gaat de productie flink opschroeven wegens een toegenomen vraag. Om dat mogelijk te maken neemt het Eindhovense bedrijf dit jaar 200 mensen extra aan. Dat heeft DAF vandaag bekendgemaakt.

Het afgelopen halfjaar produceerde DAF dagelijks 164 zware vrachtwagens. Dat moeten er op korte termijn 184 per dag worden. De grotere vraag komt volgens een woordvoerder onder meer door de invoering van de Euro-6 norm volgend jaar, met aangescherpte eisen voor de uitstoot van schadelijke stoffen voor vrachtauto's. Hoelang de productie opgevoerd wordt, kon de woordvoerder niet preciseren.

Vorig jaar leverde DAF in totaal 37.625 zware trucks af, 11 procent minder dan in 2011. Ook de winst en omzet gingen in 2012 omlaag. De winst daalde met 13 procent tot 257 miljoen euro. De omzet kwam uit op 3,6 miljard euro, 10 procent minder dan het voorgaande jaar.

DAF heeft ongeveer 7.500 mensen in dienst, van wie 5.500 in Eindhoven in Nederland en 2.000 in Westerlo.