Elton John annuleert zomertournee door blindedarmontsteking

Elton John heeft zijn Europese zomertournee geannuleerd. De Britse zanger is geveld door een blindedarmontsteking en moet binnenkort onder het mes. Onder meer zijn concert van vrijdag in Hyde Park in Londen gaat niet door.

Elton John werd een tijdje geleden ziek en hij riep meteen de hulp in van enkele dokters. Die stelden vast dat de 66-jarige zanger een blindedarmontsteking heeft. Hij ondergaat intussen een antibioticakuur en wordt binnen enkele weken geopereerd.

"Elton is verschrikkelijk teleurgesteld omdat hij zijn zomertournee moet annuleren", staat te lezen op de website van Elton John. "Hij zal er alles aan doen om in topvorm terug te keren en de resterende shows te geven vanaf begin september."

Sir Elton John is bekend van hits als "Your song", "Daniel", "Don't let the sun go down on me" en "Candle in the wind".