Handlanger in moordcomplot Joss Stone krijgt 18 jaar cel

Een van de mannen die van plan waren om de Britse zangeres Joss Stone te vermoorden, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 jaar. Zijn kompaan kreeg in april al levenslang, waarvan hij minstens 10 jaar en 8 maanden moet uitzitten.
AP2012

De 32-jarige Junior Bradshaw en de drie jaar oudere Kevin Liverpool werden eerder dit jaar veroordeeld voor het plannen van de moord op de Britse zangeres Joss Stone. Kevin Liverpool kende meteen zijn straf: levenslang. Daarvan zal hij minstens 10 jaar en 8 maanden in de gevangenis moeten zitten.

Het vonnis van zijn kompaan Junior Bradshaw liet op zich wachten omdat de resultaten van het psychiatrische onderzoek nog niet bekend waren. Daaruit blijkt nu dat de 32-jarige man een IQ heeft van 65, maar dat hij wel degelijk wist waar hij mee bezig was. Hij werd vandaag veroordeeld tot 18 jaar cel.

De twee mannen werden in juni 2011 opgepakt in de buurt van het huis van Joss Stone. Ze droegen handschoenen en hadden samoeraizwaarden, messen en een hamer bij zich. Ze waren van plan om Joss Stone te onthoofden en haar vervolgens in een rivier te gooien.