Ontvoerde vrouwen Cleveland doorbreken de stilte

Amanda Berry, Gina DeJesus en Michelle Knight, de drie vrouwen die ruim tien jaar geleden afzonderlijk van elkaar ontvoerd en daarna jaren vastgehouden werden in een woning in Cleveland (Ohio) hebben twee maanden na hun bevrijding de stilte doorbroken met een videoboodschap op YouTube. De drie dankten het publiek voor het respecteren van hun privacy en de vele blijken van steun.
AP2013
Amanda Berry, Gina DeJesus en Michelle Knight in hun videoboodschap van 2 juli.

De vrouwen bedankten hun familie, vrienden en het grote publiek voor hun steun, gebeden en de financiële donaties die hen geholpen hebben om hun leven opnieuw op de rails te krijgen. Berry bedankte ook uitdrukkelijk voor het respecteren van haar privacy na het doormaken van de "beproeving".

De drie jonge vrouwen raakten tussen 2002 en 2004 vermist. Begin mei van dit jaar kon één van hen, Amanda Berry, ontsnappen uit de woning waar ze al die tijd waren vastgehouden en kwam de gruwelijke waarheid aan het licht.

Ariel Castro, de 52-jarige buschauffeur die hen ontvoerde en jarenlang gevangen hield en misbruikte, pleitte onlangs onschuldig op de 329 aantijgingen tegen hem. Tijdens haar gevangenschap beviel Berry van een dochter die vandaag zes jaar is. Michelle Knight, die ook zwanger geraakte, kreeg een miskraam door de mishandelingen.

In de video zei Knight dat ze "een gloednieuw leven" aan het opbouwen is. "Ik mag dan wel naar de hel geweest zijn en terug, ik ben sterk genoeg om met opgeheven hoofd en een glimlach op mijn gezicht door deze hel te wandelen. Ik zal niet toestaan dat deze situatie mij zal domineren. Ik zal zelf de toestand bepalen want ik wil niet door haat verteerd worden."