Rampenplan Scheldelaan Antwerpen is verlaagd

In Antwerpen is het rampenplan verlaagd van de gemeentelijke naar de operationele fase, na de grondverzakking aan de Scheldelaan in het havengebied van vorige vrijdag. Dat zegt de stad Antwerpen. De Scheldelaan zelf blijft vooralsnog afgesloten voor doorgaand verkeer.

De gemeentelijke fase van het rampenplan bleef de voorbije dagen van kracht omdat een pijpleiding voor het transport van aardolie door de grondverzakking onder grote druk was gezet. De pijpleiding werd wel stilgelegd, maar de olie die nog in de buizen zat, kon niet zomaar worden verwijderd.

Vanmiddag is de pijpleiding na grondige controle weer in gebruik genomen. De hulpdiensten bleven wel waakzaam tijdens de opstartfase.

De andere leidingen in de buurt van de grondverzakking worden voorlopig nog niet weer in bedrijf genomen.