Rupert Murdoch moet zich opnieuw verantwoorden

Mediamagnaat Rupert Murdoch is opnieuw opgeroepen om enkele vragen te beantwoorden in verband met het afluisterschandaal binnen de Britse media. Murdoch wordt op het matje geroepen omdat hij liet uitschijnen dat het betalen van politieagenten door journalisten de normaalste zaak van de wereld is.

Rupert Murdoch is opnieuw opgeroepen om voor de commissie te verschijnen die op vraag van de Britse regering de afluisterpraktijken binnen de Britse media onderzoekt. Murdoch staat aan het hoofd van News International, dat onder meer de intussen opgedoekte krant News of the World uitgaf.

De nieuwe oproep is naar aanleiding van een recent opgedoken opname van Murdoch, waarop te horen is dat hij enkele journalisten van de Britse krant The Sun toespreekt. De journalisten waren eerder dit jaar opgepakt omdat ze politieagenten zouden hebben omgekocht.

In de toespraak lijkt Murdoch het omkopen van agenten de normaalste zaak van de wereld te vinden. "We hebben het over betalingen aan agenten voor tips: dat gebeurt al honderd jaar", aldus de mediamagnaat.

Rupert Murdoch zal nu opnieuw verantwoording moeten afleggen. Een datum voor het verhoor is nog niet bekend.