"Je moet haar stem horen om het te geloven"

In een van de populairste YouTube-filmpjes van het moment speelt de 16-jarige studente Emma Robinson de hoofdrol. Met het nummer "Stay" van Rihanna scheert ze online hoge toppen en dat heeft ze in de eerste plaats te denken aan haar unieke stem. Die lijkt ge-autotuned te zijn, maar is in werkelijkheid puur natuur.

Emma zong het nummer vorige week, waarna ze het filmpje zelf op YouTube plaatste. Zonder het haar te zeggen zette haar vriendje datzelfde filmpje ook op de populaire website Reddit. Daar werd laaiend enthousiast gereageerd op haar zangtalent, met als gevolg dat ze in een week tijd ruim anderhalf miljoen views wist te verzamelen. "Je moet dit horen om het te geloven", klinkt het daar. Anderen bewonderen het meisje dan weer om haar unieke talent.

"Ik ben toch wat van mijn melk", zegt de jonge zangeres in de Amerikaanse pers. "Vorige week had ik ongeveer 600 volgers op YouTube en nu zijn dat er plots 7.000." Ze geniet van de positieve commentaren, maar de niet zo lovende reacties laten haar allerminst koud. "Het is gewoon raar. De helft van de mensen vindt het geweldig en de andere helft zegt voortdurend dat er autotuning in het spel is. Maar dat is niet zo."

"Je kan onmogelijk zo zingen zonder technische hulpmiddelen", luidt de veelgehoorde kritiek, maar Emma ontkent dit met klem. "Zo zing ik al mijn hele leven en ik heb nog nooit zanglessen gevolgd", verdedigt de 16-jarige studente zich.  "Ik weet ook niet hoe ik het doe, het komt gewoon vanzelf."

lees ook