"Prijzen mobiele telefonie vergelijken, loont"

Mobiel telefoneren is de voorbije maanden 20 procent goedkoper geworden. Dat blijkt uit een studie van het BIPT, het Belgisch Instituut voor Post en Telecommunicatie. De concurrentie op de markt zorgt voor betere prijzen, ook voor de combinatie van internet, telefonie en digitale tv.

"Onze studie toont aan dat de beste aanbiedingen prijsverschillen hebben die tot drie maal hoger liggen naar gelang je de juiste provider kiest. Dat kan oplopen tot veertig euro per maand", meldt Axel Desmedt van het BIPT.

Grondig onderzoeken welk tarief voor mobiele telefonie het beste bij je past, kan je flink wat geld besparen. Afhankelijk van hoe intensief je je telefoon gebruikt kan dat oplopen van negen tot veertig euro per maand.

Veel mensen blijven een oud en duur tarief gebruiken, terwijl hun provider betere voorwaarden aanbiedt aan nieuwe klanten. Minister van Consumentenzaken Johan Vande Lanotte (SP.A) moedigt de gebruikers aan om actie te ondernemen. "We willen duidelijk maken dat het de moeite loont om de verschillende aanbiedingen te bekijken en te vergelijken", aldus Vande Lanotte.

Het BIPT heeft tijdens de voorstelling van het onderzoek ook een nieuwe prijssimulator voorgesteld. Op de website www.bestetarief.be kunnen consumenten het aanbod van de verschillende providers vergelijken.