Barack Obama: "Broccoli is mijn lievelingsgroente"

Barack Obama houdt van broccoli. Sterker nog, broccoli is zijn lievelingsgroente. De Amerikaanse president zei dit tijdens een onaangekondigd bezoek aan het "Staatsdiner voor Kinderen", gehouden in de East Room van het Witte Huis.

De 54 aanwezige kinderen zullen elkaar vermoedelijk vertwijfeld in de ogen gekeken hebben, want broccoli is niet bepaald de meest voor de hand liggende lievelingsgroente. Op de tweede editie van het diner, een initiatief van first lady Michelle Obama, had haar man nog enkele dingen te zeggen. "Voedsel kan leuk zijn én gezond", klonk het uit de mond van de president. "Je start nu met gewoontes die je meeneemt voor de rest van je leven." Het was toen hij vertrok dat hij de vraag voorgeschoteld kreeg wat nu zijn lievelingsgroente was. En dat is dus broccoli.

De woorden van de Amerikaanse president waren nog niet koud, of #broccoli begon aan een trendingopmars op Twitter. Van Politico tot Buzzfeed, haast iedereen had een mening over de opvallende groentekeuze van Obama. Een overzicht.

In de meeste reacties wordt er sterk getwijfeld aan de echtheid van zijn uitspraken, toch zei Michelle Obama een tijdje geleden dat haar gezin een heus "broccolibastion" genoemd kan worden. "Het is veruit de enige groente die mijn kinderen eten zonder chaos te veroorzaken", zei de first lady. "Er is zelden eensgezindheid over de groentekeuze op tafel, behalve bij broccoli. Dat is de groente die alle gezinsleden met elkaar verbindt."

lees ook