Bekijk: Politieman intimideert filmende correspondent

De journalist Chris Verhaeghe van het persbureau Persinfo heeft gisteren zes agenten gefilmd die twee arrestanten begeleidden naar het parketgebouw in Brussel. "Toen ze mij zagen, zijn ze op mij afgestapt. Ze waren nogal intimiderend", aldus Verhaeghe.

Het persbureau Persinfo werkt voor de VRT. Toen correspondent Chris Verhaeghe het voorval bij het Brusselse parketgebouw filmde, werd hij geïntimideerd door de agenten.

"De agenten zijn verplicht om met hun voertuig de garage binnen te rijden zodat de gedetineerden niet over straat moeten lopen. Dat houdt een groot veiligheidsrisico in", meldt Verhaeghe.

"Toen de agenten mij zagen, zijn ze op mij afgestapt. Ze waren nogal intimiderend, hebben mijn gegevens opgeschreven en zullen een proces-verbaal opstellen. De leidinggevende inspecteur heeft geweigerd zijn politiekaart te tonen toen hij daar specifiek om gevraagd werd. Vervolgens is hij weg gestapt", klinkt het.

Het parket van Brussel is inmiddels op de hoogte van het incident en is een onderzoek gestart.