Blinde man van 58 valt in liftkoker

In een flatgebouw in Brugge is een blinde man van 58 in een liftkoker gevallen. De man raakte zwaargewond en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

De man woonde op de zevende verdieping. Op het moment van zijn val werd er aan de lift gewerkt. Normaal zijn de liftdeuren dan dicht en hangt er een waarschuwing, maar op een of andere manier is de man toch door de deur kunnen stappen en is hij naar beneden gevallen.

De man kwam vier verdiepingen lager op de liftkoker terecht en raakte zwaargewond. Hij kon nog om hulp roepen en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Het parket van Brugge onderzoekt hoe het ongeluk is kunnen gebeuren. Ook liftenproducent Tiessen Kroep zelf voert een onderzoek uit.

"We gaan zeker nog een onderzoek doen en we gaan de lift na de werken laten herkeuren door een erkende instantie zodat we 100 procent zeker zijn dat alle deuren en sloten veilig zijn en we de lift weer veilig in dienst kunnen nemen", zegt Marc Vanhoeck van Tiessen Kroep.

Vandaag staan er in het appartementsgebouw op elke verdieping paaltjes voor de lift en zijn er linten gespannen. Er hangt ook een sticker op elke liftdeur.