Dierenpark Planckendael verwelkomt nieuw girafje

In het dierenpark Planckendael is maandag een girafje geboren. Dat gebeurde na een vlotte bevalling die 3 uur duurde. Zowel het jong als mama Diamant stellen het goed. Het geslacht van het beestje is nog niet geweten.

Maandag omstreeks 12.30 uur zagen de verzorgers van de giraffen in dierenpark Planckendael 2 pootjes verschijnen bij giraf Diamant. Zo'n 3 uur later werd het girafje uiteindelijk geboren.

Het diertje maakte meteen een smak van 2 meter want giraffen bevallen rechtstaand. Even was het jong versuft maar al snel begon het te bewegen. 2 uur later dronk het al melk bij de moeder.

Het geslacht van het girafje is nog niet bekend. Daarom kreeg het nog geen naam. Het publiek kan het wel al bewonderen op het savanneterrein van Planckendael.

Het is de derde keer dat Diamant het leven schenkt aan een jong. Begin 2009 beviel ze een eerste keer van een zoon, Karega. De draagtijd bij giraffen bedraagt 14 tot 15 maanden. Mannetjes worden tot 5,30 meter hoog, vrouwtjes bereiken zo'n 4,30 meter.

Planckendael maakt zich overigens op voor nog een giraffenbevalling want als alles goed loopt zal ook giraf Barbie volgende winter een jong ter wereld brengen.

De bevalling van Diamant is met een camera vastgelegd. De beelden van de geboorte van het girafje kan u onderaan bekijken.