Hinder door gaswolk in de Antwerpse haven is voorbij

Bij Total in de Antwerpse haven zijn 12 werknemers bevangen geraakt door een irriterende gaswolk. 5 van hen moesten naar het ziekenhuis. Waar de gaswolk vandaan kwam, blijft onduidelijk.

De slachtoffers kregen last van irritatie aan de ogen en luchtwegen. Het medisch interventieplan werd afgekondigd. De brandweer kwam ter plaatse om metingen uit te voeren, maar het blijft onduidelijk waar de gaswolk precies vandaan kwam.

In elk geval zou hij niet ontstaan zijn bij Total. De hinder is intussen verdwenen, en bij Total is het werk hervat. "Wellicht is de gaswolk snel vanzelf opgelost. Het gas zou ook afkomstig geweest kunnen zijn van een langsvarend schip", zegt Johan Van Olmen van de Antwerpse brandweer.

De gaswolk zou ook niets te maken hebben met de grondverzakking van vorige week vrijdag, waardoor enkele pijpleidingen in de omgeving van Total met respectievelijk aardolie, aardgas, butaan, stikstof en waterstof erin onder druk kwamen te staan.