Marijn Devalck wil zich focussen op gemeentepolitiek

De acteur en zanger Marijn Devalck (62) heeft in verschillende kranten aangekondigd dat hij een punt zet achter zijn acteercarrière. "Ik ga voluit voor politiek", klinkt het in Het Laatste Nieuws, De Standaard en Het Nieuwsblad.

Marijn Devalck is vooral bekend van de rol van Balthazar Boma in "F.C. De Kampioenen". Als jonge tiener brak hij door als zanger Marino Falco.

De acteur en zanger is sinds januari schepen van Cultuur en OCMW-voorzitter in Brakel. Hij werd verkozen op de lijst van toenmalig burgemeester Herman De Croo (Open VLD). Na de gemeenteraadsverkiezingen werd Alexander De Croo burgemeester.

"Omdat ik me volop wil wijden aan mijn politieke opdracht, stop ik dus met theater, tv en film", klinkt het. Optreden blijft Devalck wel doen. "Dat is beter beheersbaar dan tijdrovende theaterproducties of tv-series", zegt Devalck.

De voorbije maanden waren bijzonder druk voor Devalck. Hij had een gastrol in "Piet Piraat" en werkte ook wekenlang mee aan de opnamen van de eerste langspeelfilm die gebaseerd is op de populaire televisieserie "F.C. De Kampioenen".