Natuurgeweld houdt China in zijn greep

In het zuiden van China zijn enkele tientallen mensen bedolven geraakt onder een aardverschuiving in de provincie Sichuan. Verschillende rivieren in de provincie zijn buiten hun oevers getreden door de aanhoudende regen. 36.800 mensen moesten al geëvacueerd worden.

De aardverschuiving vond plaats in Zhongxing, een stad ten noordoosten van Chengdu, de hoofdstad van Sichuan. Ze is het gevolg van hevige regenbuien die de streek hebben geteisterd.

Volgens het Chinese persagentschap Chine Nouvelle, de lokale autoriteiten citerend, werden 30 à 40 mensen bedolven. Meer dan 200 inwoners werden geëvacueerd.

Een groot deel van China heeft al een tijd te kampen met hevige regen, ook Peking. Daardoor zijn in de provincie Sichuan verschillende rivieren buiten hun oevers getreden, het water sleurde onder meer enkele bruggen mee. In Jiangyu, ten zuiden van Zhongxing, raakten 12 mensen vermist nadat een brug was ingestort en verschillende auto's de dieperik in waren gestort.

Volgens de autoriteiten moesten in totaal 36.800 mensen geëvacueerd worden. Meer dan 300 woningen zijn ingestort. Op sommige plaatsen gaat het om de ergste overstromingen in 50 jaar.