Twee lange politieachtervolgingen, daders ontkomen

De federale en lokale politie zijn vandaag twee keer ingezet voor een lange achtervolging van een verdachte auto. De eerste achtervolging startte aan de Nederlandse grens en liep tot Gent. Daar raakte de politie het spoor bijster. De tweede achtervolging leidde van Brasschaat tot Sint-Jans-Molenbeek, maar ook daar konden de verdachten ontkomen.

De eerste achtervolging begon vanmorgen vroeg na een ramkraak op een elektrozaak in de gemeente Middelburg (Zeeland). De lokale politie zette de achtervolging in op drie wagens. Twee daarvan kregen onderweg een ongeluk. De derde wagen, een grijze Audi A6 met Franse nummerplaat, reed met hoge snelheid door een slagboom van de Westerscheldetunnel en ramde bij Axel in Zeeuws-Vlaanderen een wegversperring. Daarbij werd door de politie geschoten maar de auto wist door te rijden naar België. Uiteindelijk raakte de politie het spoor bijster op de ring rond Gent.

Rond 6 uur merkte een patrouille van de lokale politie van Brasschaat een blauwe Audi A6 op die met hoge snelheid op de autosnelweg reed. Ook daar werd de achtervolging ingezet, met versterking van een helikopter van de federale politie. Ook hier raakte de politie het spoor bijster, tot 6.20 uur toen de wagen opnieuw werd opgemerkt op de Keizer Karellaan in Ganshoren.

Ook nu weer werd de helikopter van de federale politie ingezet maar opnieuw raakte de politie het spoor bijster. De wagen werd uiteindelijk opgemerkt aan de Mettewielaan in Sint-Jans-Molenbeek. De auto stond langs de kant van de weg geparkeerd. De twee inzittenden bleken zich in een nabijgelegen parkje verscholen te hebben. De verdachten konden echter ontkomen. In de wagen werd zo'n 300 gram cocaïne aangetroffen. De politie vermoedt dat het om drugskoeriers gaat die cocaïne van Nederland naar Frankrijk probeerden te smokkelen.