Van stijve plank naar dancing queen in 1 jaar tijd

365 dagen, zoveel tijd had Karen Cheng zichzelf gegeven om het te schoppen van amateurdanseres tot koningin van de dansvloer. Elke dag filmde ze zichzelf tijdens het dansen en het beeldmateriaal van al die dagen zette ze achter elkaar in een filmpje. En dat levert geweldige beelden op.

De eerste dagen legt ze weinig beweeglijkheid aan de dag. Ook op het vlak van coördinatie is er duidelijk nog veel werk aan de winkel. Naarmate de seconden verstrijken, worden de bewegingen intenser en gracieuzer. Na een maand overtreft ze de doorsnee dancingbezoeker en nog eens honderd dagen later doet ze dingen waar u en ik alleen maar van kunnen dromen.

"Ik heb overal geoefend waar ik maar kon. Aan de bushalte, op het werk en zelfs tijdens het aanschuiven in de supermarkt", zegt de vrouw uit San Francisco. Ze heeft ook hoopgevende woorden voor mensen die net als zij willen schitteren op de dansvloer. "Je hoeft geen jaren te trainen. Het belangrijkste is dat je blijft oefenen en honger hebt naar meer."

lees ook