"Wallonië jaar vroeger naar budget in evenwicht"

De Waalse minister van Financiën André Antoine (CDH) heeft gezegd dat de Europese eisen en de engagementen tegenover de federale regering Wallonië en de Franstalige Gemeenschap ertoe dwingen al in 2014 een budget in evenwicht te hebben, in plaats van 2015.

De Franstalige ministers kwamen vanmiddag bijeen op het Elysette, de zetel van de Waalse regering in Namen, om voor de tweede keer een begrotingscontrole uit te voeren. Ze moeten op zoek naar ongeveer 100 miljoen euro.

In de marge van de bijeenkomst liet Antoine optekenen dat het Waalse Gewest en de Franse Gemeenschap volgend jaar al een budget in evenwicht willen hebben. Dat vraagt een inspanning "waarbij belangrijke maatregelen aan de kant van de inkomsten niet uit te sluiten zijn", aldus Antoine. "We zullen de spade moeten gebruiken."

Eerder vonden de Franstaligen al 250 miljoen in april, en 600 miljoen in december. Tot nu toe werd vooral geld gevonden door de uitgaven te verminderen.