Klassieke radiotoestellen blijven populair

De nieuwe apparaten zoals gsm's en mp3-spelers verdringen de klassieke toestellen om radio te luisteren niet. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Vlaamse Audiovisuele Regie (VAR).

Een vijfde van de Vlaamse jongeren tussen 12 en 17 jaar luistert wekelijks via gsm of mp3-speler naar de radio, maar velen van hen schakelen ook het gewone radiotoestel of autoradio aan. 14 procent van hen luistert wekelijks naar de radio via computer of televisie.

Het aantal personen dat radio luistert via een tv-toestel stijgt tot 22 procent van de 25 tot 34-jarigen, om daarna met de leeftijd af te nemen.

De percentages voor gsm en mp3-speler dalen ook naarmate de Vlaming ouder wordt. Het klassieke radiotoestel en de autoradio blijven bij alle leeftijdsgroepen veruit de meest populaire toestellen om naar de radio te luisteren.