Luchthaven Charleroi groeit sneller dan Zaventem

De luchthaven van Charleroi groeit sneller dan de luchthaven van Zaventem. Brussels South Charleroi Airport (BSCA) boekte in het eerste halfjaar een groei van 2 procent, in dezelfde periode groeide Brussels Airport in Zaventem met slechts 0,4 procent.
BELGA/PAPEGNIES

In de eerste zes maanden van 2013 kozen ruim 3 miljoen passagiers voor een vlucht via de luchthaven van Charleroi. BSCA staat vooral bekend voor zijn vluchten via lagekostenmaatschappijen Ryanair en WizzAir, maar ook Jetairfly biedt steeds meer vluchten aan vanuit de Waalse stad.

Hoewel de luchthaven van Zaventem met 17 miljoen passagiers nog steeds veruit de grootste luchthaven van ons land is, stagneert daar de groei. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, is het aantal passagiers op Brussels Airport met slechts 0,4 procent gegroeid.

Vanuit Charleroi wordt er vooral gevlogen op Milaan, Barcelona, Rome en Madrid. Al landen de vluchten uit BSCA meestal op kleinere luchthavens in de buurt van die steden. Op nationaal niveau zijn in volgorde Spanje, Italië, Marokko, Frankrijk en Polen de favoriete vliegbestemmingen.