Rondreizende woonwagenbewoners duiken op in Gent

De groep woonwagenbewoners die al enkele dagen door Vlaanderen reist, is vanavond onverwacht opgedoken in Gent. Ze zijn neergestreken op een terrein aan de Meulestedebrug, terwijl het stadsbestuur van Gent hen een terrein in Drongen had voorgesteld.

"Onze stad had 25 plaatsen voor 25 woonwagens voorzien op ons doortrekkersterrein", zegt burgemeester Daniël Termont (SP.A). "Ze moesten zich daar gisteren aanmelden, maar hebben dat niet gedaan." De woonwagenbewoners staan nu dus op een ander terrein aan de Meulestedebrug.

"Er was een gracht gegraven rond dat terrein om te voorkomen dat er wagens op zouden komen staan, maar ze hebben de gracht gedicht en de afsluiting kapotgemaakt", gaat Termont verder. "We hebben een pv laten opstellen en gaan naar de rechtbank. Dit is ongehoord."

De groep had eerder al gekampeerd in Zemst, in Vlaams-Brabant, en in Evergem, in Oost-Vlaanderen. De eindbestemming van de groep is de Camargue.