Sam Mendes regisseert de nieuwe James Bond

De Britse cineast Sam Mendes neemt na de regie van "Skyfall" ook de regie van de volgende James Bond-film voor zijn rekening. Mendes heeft daarover een overeenkomst bereikt met producers Michael G Wilson en Barbara Broccoli.

De producers hebben het team herenigd dat van "Skyfall" de meest succesvolle Britse film aller tijden heeft gemaakt. De laatste James Bond-film was met een recette van meer dan een miljard euro de meest lucratieve Britse film ooit.

"We zijn bijzonder blij dat de 24e Bond-film gemaakt zal worden door Mendes, acteur Daniel Craig (foto) en scenarist John Logan", klinkt het.

Sam Mendes had eerder aangekondigd dat hij niet meer achter de camera zou zitten voor de volgende Bond-film, wegens andere verplichtingen. Hij heeft intussen een gaatje gevonden in zijn agenda.

De regisseur begon zijn carrière als toneelregisseur en oogstte succes bij onder meer de Royal Shakespeare Company. In 1999 gooide hij meteen hoge ogen op het witte doek met de bijzonder goed onthaalde film "American beauty". Daarna maakte hij onder meer "Road to perdition" en "Jarhead".

De nieuwe 007 verschijnt eind oktober 2015 in de bioscoop.