"ARTPOP" van Lady Gaga verschijnt in november

"ARTPOP", het nieuwe album van Lady Gaga, komt uit op 11 november. Dat heeft de popzangeres aangekondigd op haar Facebookpagina. "ARTPOP" zal deel uitmaken van een gelijknamige app. De eerste single verschijnt op 19 augustus.

"ARTPOP" werd bijna een jaar geleden al aangekondigd, maar een releasedatum was tot nog toe niet bekend. Het album wordt de opvolger van "Born this way" uit 2011.

Hoe de "ARTPOP"-app er juist zal uitzien, is nog niet helemaal duidelijk. Volgens de mededeling op de Facebookpagina van Lady Gaga wordt de app "een muzikaal en visueel systeem dat muziek, kunst, mode en technologie combineert met een nieuwe wereldwijde interactieve gemeenschap".

In februari moest de zangeres haar wereldtournee annuleren omdat ze dringend een heupoperatie moest ondergaan. Eerder deze week was er speculatie dat de popster haar terugkeer op het podium zou maken in september op het iTunes Festival in Londen. Organisator Apple wil dat echter niet bevestigen.