"Wurger van Boston" na 50 jaar eindelijk ontmaskerd

In de Verenigde Staten lijkt er eindelijk duidelijkheid te zijn over de identiteit van de zogenoemde Boston Strangler. De "wurger van Boston" zou 50 jaar geleden 11 vrouwen vermoord hebben. Nieuw DNA-onderzoek heeft aangetoond dat een vroegere verdachte wel degelijk een van de vrouwen vermoordde.
2006 AP
Albert DeSalvo op het moment van zijn arrestatie in 1967. Hij was toen 35.

Van 1962 tot 1964 werden in de regio Boston elf vrouwen tussen de leeftijd van 19 en 85 verkracht en vermoord. De moorden veroorzaakten destijds grote ophef en paniek in de regio. Er werd zelfs een film over gemaakt met onder meer Henry Fonda in de hoofdrol. Nieuw DNA-onderzoek linkt nu een eerdere verdachte, Albert DeSalvo, aan Mary Sullivan, het laatste bekende slachtoffer van de wurger.

Legerveteraan en huisvader Albert DeSalvo bekende alle 11 moorden en nog twee andere, maar hij werd er nooit voor veroordeeld. Hij trok zijn bekentenissen namelijk weer in. DeSalvo werd uiteindelijk in 1973 in de gevangenis doodgestoken terwijl hij een straf uitzat voor een reeks gewapende overvallen.

De stoffelijke resten van DeSalvo zullen nu worden opgegraven voor verdere DNA-analyses en definitief uitsluitsel te brengen over de andere moorden.