Amsterdam breekt wereldrecord vegetarisch eten

In Nederland is vanmiddag het wereldrecord vegetarisch eten gebroken. Niet minder dan 1.200 eters schoven aan aan de lange tafel op het Museumplein in Amsterdam en aten er hun buikje rond. Onze noorderburen pikken daarmee het record weg van Mechelen.
Een foto van de vorige recordpoging vorig jaar.

Op het Amsterdamse Museumplein stonden vanmiddag lange tafels waar iedere hongerige zijn maag kon spijzen met gratis vegetarische kost. Volgens de Nederlandse openbare omroep NOS was al het eten na amper drie kwartier verorberd.

Voor de recordpoging had de 60-koppige kookploeg niet minder dan 300 kilo groente ingeslagen, waarmee een Griekse viergangenmaaltijd op tafel werd getoverd. Uiteindelijk zijn zo’n 1.200 eters komen opdagen. Amsterdam breekt daarmee met 200 smulpapen het record dat daarvoor in handen was van Mechelen.

lees ook