Belgische personeel Free Record Shop behoudt job

De curatoren hebben een oplossing voor de failliete groep Free Record Shop in Nederland en België. Free Record Shop verkoopt muziek, films, spellen en boeken, maar deed het in deze tijden van iTunes niet meer zo goed. Over de doorstart komt volgende week meer duidelijkheid. Van vakbondszijde wordt afwachtend gereageerd.

In mei werden de Nederlandse activiteiten van Free Record Shop failliet verklaard, maar Free Record Shop België bleef buiten schot. Sindsdien zijn tientallen Nederlandse vestigingen van de muziekketen gesloten en verloren 755 werknemers hun baan.

De curatoren hebben nu een oplossing gevonden voor de overblijvende vestigingen van Free Record Shop. Het volledige Belgische personeel behoudt zijn baan, in Nederland moet wel personeel verdwijnen. "Een aanzienlijk aantal" winkels blijft bestaan, in België mogelijk zelfs allemaal.

In ons land zijn de winkels van Free Record Shop zelf en van Game Mania betrokken. Het gaat om 300 mensen en 70 winkels. Wie die winkels overneemt, wordt volgende week bekendgemaakt. De details worden de komende dagen nog uitgewerkt.

De socialistische bediendebond BBTK reageert afwachtend. "Ik hoop dat er in België geen sluitingen komen, de vorige overnemer had dat beloofd", zegt Benny Willems van de BBTK. "Ik wacht nu af. We hebben in de komende dagen een gesprek met de nieuwe directie. Dan zullen we de juiste gegevens krijgen, hoop ik."