Heathrow tijdje gesloten door brand in Dreamliner

De Londense luchthaven Heathrow is een tijdje afgesloten geweest door een brand in een Boeing 787 Dreamliner van Ethiopian Airlines. Het vliegtuig vloog door een nog onbekende oorzaak in brand. Op het moment van de brand waren er geen passagiers aan boord.

De Boeing 787 Dreamliner is door een nog onbekende oorzaak in brand gevlogen. Volgens verschillende bronnen zou het gaan om het eerste toestel van dat type dat opnieuw de lucht werd ingestuurd, na ernstige problemen met de batterijen. Ethiopian Airlines meldt dat het toestel al zeker 8 uur aan de grond stond.

Begin dit jaar werden alle vliegtuigen van het type Boeing 787 Dreamliner wereldwijd aan de grond gehouden na een brand in een toestel van Japan Airlines. Het heeft uiteindelijk maanden geduurd voor er een oplossing was voor de batterijen die het probleem veroorzaakten.

Pas in april is Ethiopian Airlines als eerste luchtvaartmaatschappij weer gaan vliegen met het type vliegtuig. Intussen zijn ook tal van andere luchtvaartmaatschappijen gevolgd.

De aandelen van Boeing zijn onmiddellijk na het bekend worden van het nieuws in elkaar gezakt.

FAA onderzoekt de zaak

De Federal Aviation Administration (FAA), de Amerikaanse luchtvaartautoriteit, heeft contact opgenomen met Boeing om de zaak te onderzoeken. Het was de FAA die eerder al een tijdelijk wereldwijd vliegverbod had uitgeroepen voor het type toestel. De FAA is de enige die deze autoriteit heeft over de Boeing-toestellen, omdat ze in de Verenigde Staten gebouwd worden.

Een ander Dreamliner-toestel dat op weg was naar de Verenigde Staten heeft overigens vandaag een noodlanding moeten maken in Manchester "wegens technische problemen". Het incident is niet gerelateerd aan de brand op de luchthaven van Heathrow.