Koning luncht met ministers-presidenten

Koning Albert en kroonprins Filip hebben vanmiddag met de ministers-presidenten van de deelstaten geluncht. De lunch was de derde van vier afscheidsontmoetingen die de huidige en toekomstige vorst hebben gepland in de aanloop naar de troonswisseling op 21 juli.

Kris Peeters (CD&V), Rudi Vervoort (PS), Rudy Demotte (PS) en Karl-Heinz Lambertz (PS) waren samen met premier Elio Di Rupo (PS) te gast in het kasteel van Laken voor een lunch met het huidige én toekomstige koninklijke paar.

Het ging om de derde van vier politieke afscheidslunches in de aanloop naar 21 juli. Maandag beten de acht voorzitters van de partijen die de zesde staatshervorming uitwerkten de spits af, woensdag waren de vijf premiers die aan de macht waren tijdens Alberts koningschap aan de beurt. Volgende maandag wordt de voltallige federale regering op het appel verwacht.

Foto hieronder (van links naar rechts): Rudy Demotte, Kris Peeters, Elio Di Rupo, koningin Paolo, koning Albert, prins Filip, prinses Mathilde, Karl-Heinz Lambertz en Rudi Vervoort.

 

 

lees ook