Man komt om bij ongeluk in Zonnebeke

Bij een verkeersongeval op de A19 ter hoogte van Zonnebeke is vrijdagochtend omstreeks 7 uur een man om het leven gekomen. Het parket van Kortrijk is met een onderzoek naar vluchtmisdrijf gestart.

De man reed in de richting van Kortrijk en werd na een inhaalmanoeuvre zelf ingehaald door een auto met een Franse nummerplaat. Het kwam tot een lichte aanrijding en de Belgische automobilist verloor de controle over het stuur. De auto ging over de middenberm, hij ging over de kop.

De aarden middenberm is enkele jaren geleden speciaal aangelegd om te vermijden dat auto's na een ongeval op het andere rijvak terechtkomen. "Het is de eerste keer dat er een voertuig over die berm gaat. Hoe hoog moet je hem maken?", vraagt brandweercommandant Luc Lewyllie zich af.

De bestuurder van de wagen met Franse nummerplaat pleegde vluchtmisdrijf. Het parket van Kortrijk is met een onderzoek gestart.