Microsoft herschikt grondig zijn interne werking

Microsoft gaat zijn interne werking grondig herschikken. Dat heeft topman Steve Ballmer in een e-mail laten weten aan het personeel van de technologiereus. De divisies worden herschikt rond hardware en internetdiensten. Verschillende toplui krijgen nieuwe bevoegdheden. Over mogelijk banenverlies wordt niet gesproken.
AP2013
Microsoft-topman Steve Ballmer

De mededeling van Ballmer is getiteld "One Microsoft" (één Microsoft). "We scharen ons achter één enkele strategie als één bedrijf, niet als een verzameling van afgesplitste strategieën", legt de topman uit. "Hoewel we verschillende toestellen en diensten zullen leveren om de strategie uit te voeren en te gelde te maken, zal de kernstrategie ons ertoe brengen gedeelde doelen te stellen voor alles wat we doen."

Doel is dus om de producten zoals het pc-besturingssysteem Windows, het smartphone-besturingssysteem Windows Phone, de spelconsole Xbox, de kantoorsoftware Office en de telefoniedienst Skype nauwer met elkaar in verband te brengen. Microsoft wil zo reageren op de dalende verkoop van laptops en vaste computers, die meestal op Windows draaien. In de wereld van mobiele toestellen (smartphones en tablets) hinkt Microsoft achterop ten opzichte van Apple en Google.