Treinverkeer Wetteren volgens het boekje

Vanaf vandaag rijden de treinen tussen Wetteren en Schellebelle niet langer met een aangepaste snelheid op de plaats waar begin mei de treinramp gebeurde. De planning vooropgesteld door spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel wordt gevolgd.

Sinds de treinramp, die plaatsvond in de nacht van 3 op 4 mei, reden geen treinen meer tussen Wetteren en Schellebelle. Het spoortraject moest over een afstand van 350 meter opnieuw worden aangelegd. Het herstellen van de schade heeft 8 weken in beslag genomen.

Sinds 29 juni rijden opnieuw treinen tussen Wetteren en Schellebelle, maar over een afstand van 350 meter van het herstelde traject gold een snelheidsbeperking van 40 kilometer per uur. Dat betekende voor de reizigers 1 tot 2 minuten extra reistijd. Vanaf vandaag zal het treinverkeer opnieuw volgens het boekje verlopen.