Verdachten geweld Eindhoven op 14 augustus voor rechter

De vier verdachten van de beruchte mishandeling begin dit jaar in Eindhoven komen op 14 augustus voor de rechter in Nederland. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Den Bosch aangekondigd.

Begin januari sloeg een groepje jongeren een 22-jarige Nederlander in elkaar in Eindhoven. Het zinloos geweld werd gefilmd door een bewakingscamera en de beelden veroorzaakten heel wat ophef toen ze door de politie op televisie werden getoond.

Er ontstond vervolgens een heksenjacht op de daders. Ze konden worden gevat, vier van hen worden vervolgd. Drie van de vier verdachten, allen uit de regio Turnhout, komen voor de jeugdrechter omdat ze destijds minderjarig waren. Hun zitting vindt plaats achter gesloten deuren. De vierde was meerderjarig en wordt als volwassene berecht. Zijn proces is openbaar.