Vrachtwagen met chemische stoffen gekanteld

Op de N37 in Aalter is vrijdagochtend een vrachtwagen met gevaarlijke chemische stoffen gekanteld. De weg was urenlang versperd in beide richtingen, er was een veiligheidszone van 500 meter ingesteld.

Het ongeval gebeurde vannacht rond 2 uur. De vrachtwagen reed op de Tieltsesteenweg op een recht stuk, maar week van de weg af en kantelde. De chauffeur raakte niet gewond en kon zelf uit de vrachtwagen klauteren.

Toen bleek dat de vrachtwagen geladen was met chemische producten, onder meer waterstof, stikstof en het explosieve acetyleen (ethyn), zette de politie meteen de Tieltsesteenweg af in beide richtingen. Er werd een veiligheidszone van 500 meter ingesteld.

De brandweer moest de flessen met acetyleen in een container gevuld met water plaatsen. Pas uren later kon de vrachtwagen getakeld worden. Rond 9.45 uur is de N37 in beide richtingen weer vrijgegeven.